Bekijk de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland in 360º

Veel mensen zouden graag nog eens Nieuw-Zeeland willen zien, alleen is het jammer dat het land zo ver weg is: je doet er zelfs met het vliegtuig ruim een etmaal over om er te komen. Maar niet getreurd, want deze unieke VR-tour van Nieuw-Zeeland laat je alsnog het Zuidereiland beleven alsof je er zelf aanwezig bent.

De afgelopen paar weken trok dronefotograaf Wiebe de Jager door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland om daar een serie 360º foto’s te maken voor National Geographic Traveler en WRC Reizen. Voor het maken van de foto’s werd in een aantal gevallen ook een drone ingezet, met spectaculaire interactieve luchtopnamen tot resultaat.

De foto’s werden gemaakt met een 108 megapixel Panono-camera. Deze werd voor de grondfoto’s op een monopod geplaatst. Voor het maken van de 360º luchtfoto’s werden een Yuneec Typhoon H en een DJI Phantom 4 ingeschakeld om de camera de lucht in te tillen.

Je kunt de tour hieronder bekijken. Mocht je beschikken over een VR-bril of een Google Cardboard, download dan de Roundme-app en bekijk de tour dan daarin voor het beste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *