DJI Air 2S beschikt volgens geruchten over 1″ 20 megapixel camera

Dronefotografen opgelet! Er zit een nieuwe drone aan te komen van DJI, de DJI Air 2S. Als we de geruchten mogen geloven zit er in deze nieuwe drone een 1″ sensor, net zo groot dus als die van de populaire Mavic 2 Pro. De fotoresolutie zou 20 megapixels bedragen. Nadeel is het vaste diafragma van f/2.8, alhoewel dat voor fotografen geen onoverkomelijk bezwaar hoeft te zijn.

De DJI Air 2S kun je zien als de opvolger van de veelzijdige Mavic Air 2 (review). Gebleven zijn het compacte formaat en het lichte gewicht (< 600 gram). Nieuw is de verbeterde camera, op basis van een lichtsterkere 1″ sensor. De fotoresolutie is 20 megapixels, genoeg voor de meeste toepassingen. Het is daarbij mogelijk om zowel te fotograferen in jpg als DNG RAW, wat de nodige extra ruimte biedt voor nabewerking.

Naast de verbeterde camera kun je een aantal nieuwe functies tegemoet zien op het vlak van video en intelligent flight modes, alhoewel die voor de dronefotograaf minder van belang zijn. Nadeel is dat het erop lijkt dat de DJI Air 2S niet zal beschikken over het vanaf 1-1-2023 verplichte Cx-label. Je mag er tot die datum mee vliegen in Open subcategorieën A2 en A3, daarna alleen nog in A3.

Wil je op de hoogte blijven wat betreft deze drone? Volg dan het laatste nieuws over de DJI Air 2S op Dronewatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *