DJI’s nieuwste Phantom 3 drone biedt 4K video voor net geen €1.000

DJI-Phantom-3-4K

Voor wie niet meer dan 1.000 euro aan een cameradrone wil uitgeven, maar toch graag wil filmen in Ultra HD-resolutie is er nu de Phantom 3 4K, de vierde quadcopter alweer in de Phantom 3-serie. Foto’s maken doet het toestel net als de eerdere modellen in een maximale resolutie van 12 megapixels.

Het grote verschil met de andere Phantom met 4K sensor, de Phantom 3 Professional, is dat de 4K niet beschikt over de DJI LightBridge-technologie voor het draadloos verzenden van videobeelden naar de operator. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een wifi verbinding, net zoals bij de Phantom 3 Standard.

Dat heeft als voordeel dat de drone wat goedkoper gefabriceerd kan worden met een lagere verkoopprijs tot gevolg, en dat de quadcopter iets energiezuiniger is. In theorie moet je 25 minuten op een accu kunnen vliegen, tegen 23 minuten bij de Phantom 3 Professional.

DJI 4K camera

De keerzijde is dat de FPV videostream wat minder details bevat, en dat de range wat kleiner is. Maar nog altijd zou de wifi verbinding – dankzij de range extender die in de zender is ingebouwd – een paar honderd meter ver moeten kunnen reiken.

De Phantom 3 4K beschikt verder over Vision Positioning, een systeem dat ervoor zorgt dat de drone ook zonder GPS zijn positie kan vasthouden, mits deze niet al te hoog boven de grond vliegt. Een nuttige feature die alleen ontbreekt bij de Phantom 3 Standard.

Voor dronefotografen die ook af en toe een 4K filmpje willen maken is de Phantom 3 4K derhalve best een interessant systeem. Nog altijd is de Phantom 3 één van de best presterende quadcopters van dit moment, en zeker op het gebied van fotografie en video hebben de drones van DJI veel te bieden.

DJI heeft nog geen Europese verkoopprijs van de Phantom 3 4K gecommuniceerd. maar in de VS gaat het toestel 999 dollar kosten. We nemen gemakshalve maar even aan dat dit €999,- wordt in Europa, maar dit is even onder voorbehoud.

Een gedachte over “DJI’s nieuwste Phantom 3 drone biedt 4K video voor net geen €1.000

  1. Videostream is wifi! geen lightbridge meer.
    jammer ik denk over rated…
    zender is nog onbekend
    voor de rest hij deze dezelfde opties als de P3 Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *