Drie mooie dronefoto’s van de Scheveningse Pier

Denk je aan Scheveningen, dan denk je aan de Scheveningse Pier. Het imposante bouwwerk, waarvan de uiterste punt maar liefst 381 meter in zee ligt, werd in 1961 geopend. Jarenlang bood de promenade plaats aan winkels, entertainment en restaurants. In oktober 2013 werd de pier gesloten als gevolg van gebrekkig onderhoud, maar inmiddels is de Scheveningse Pier weer gedeeltelijk voor het publiek opengesteld.

De pier is een geliefd object voor fotografen. Ook vanuit de lucht is het toeristische icoon een interessant gebouw om te fotograferen. Onderstaande foto’s werden gemaakt door een enthousiaste dronefotograaf, die er met zijn DJI Phantom 3 Professional op uittrok om de publiekstrekker op beeld vast te leggen.

Scheveningse Pier 1

Een bekende uitgaansplek op de pier was begin jaren 70 Club Veronica, gevestigd op het zonne-eiland en verbonden aan de radiopiraat. In de club vonden regelmatig optredens van bekende artiesten plaats.

Scheveningse Pier 2

Attracties op de pier in de jaren 60 en 70 waren onder andere een mini-wielerbaan, een schelpen- en koraaleiland, picknickplaats, aquarium, Wild-west-dorp en griezelhuis. In 1965 werd boven het schateiland een Flintstonedorp ingericht waar een robot-Fred Flintstone rondliep. Ook vonden radio-uitzendingen, popconcerten en de verkiezing van Miss Scheveningen op de pier plaats.

Scheveningse Pier 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *