Dronefotograaf in beeld: Ronald Verwijs

Wie wel eens naar de weerbulletins op RTL4 en WNL kijkt, ziet de laatste tijd steeds vaker (drone)foto’s van Ronald Verwijs (56) voorbij komen. Ronald woont in Deil en trekt vanuit zijn woonplaats regelmatig in de vroege ochtend en tijdens de avondschemer de Betuwe in om mooie luchtopnamen te maken. Hoog tijd dus om nader kennis te maken met Ronald.

Regelmatig komen er dronefoto’s van Ronald voorbij in de weerbulletins op tv

Hoe lang ben je al bezig met dronefotografie? Wat was voor jou de aanleiding om met deze hobby te beginnen?

“De belangstelling voor dronefotografie werd vorig jaar aangewakkerd door de introductie van de DJI Mavic Pro. Sinds januari bezit ik de DJI Phantom 4 Pro, dus ik fotografeer eigenlijk nog maar heel kort met een drone. De belangrijkste reden om dronefoto’s te maken is voor mij het onderscheid dat ik hierdoor kan maken ten opzichte van de normale grondfotografie: zolang nog niet iedereen een drone heeft, kan ik bijzondere foto’s maken die anderen nog niet kunnen na-apen.”

Ronald Verwijs met zijn Phantom 4 Pro. Foto: George Burggraaff

Welke drone/camera gebruik je? Waarom heb je voor deze apparatuur gekozen? Wat zijn de plus- en minpunten?

“Zoals gezegd heb ik de Phantom 4 Pro aangeschaft, omdat de camera van deze drone een echte baascamera is. Met 20 megapixels kun je prachtige beelden schieten, en dat zie je aan de foto’s die ik afgelopen weken heb laten zien. Tevens is de videokwaliteit weer net een stapje beter geworden. Over het vliegen met de 4 Pro ben ik tevreden, maar omdat het mijn eerste drone is kan ik nog niet echt de vergelijking maken met andere drones. De 4 Pro heeft wel wat dingetjes: DJI brengt wel software-updates uit om problemen op te lossen, maar soms kom je voor rare verrassingen te staan tijdens het vliegen.”

Nevel over de weilanden langs de Linge in de Betuwe bij het dorpje Acquoy

Wat en waar fotografeer je het liefst met je drone?

“Momenteel vlieg ik veel in de omgeving waar ik woon. Het landschap is fascinerend van boven en als je alleen gewend bent vanaf de grond te fotograferen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Ook neem ik de drone mee als ik naar andere plekken in Nederland afreis.”

Welke plek op aarde zou je het liefst een keer fotograferen vanuit de lucht?

“Zwitserland lijkt me een mooi land om eens met de drone van bovenaf te gaan bekijken. Dit land heeft met gewone fotografie al een grote aantrekkingskracht op me. In mei ga ik naar Menorca op vakantie en dan gaat de mechanische vogel natuurlijk ook mee.”

Molen De Vrijheid

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere dronefotografen?

“Als beginneling in de drone-wereld ontdekte ik al snel dat je veel tijd moet investeren om je omgeving van bovenaf in kaart te brengen. Neem de tijd om vooraf wat rond te vliegen zodat je vertrouwd raakt met het gebied dat je eventueel wilt filmen of fotograferen. Vlieg ook eens met minder mooi weer: dan leer je niet alleen je drone beter kennen (zeker bij windkracht 4 of 5), maar je maakt ook eens andere beelden.”

De oude steenfabriek langs de Lek bij Ravenswaaij

8 gedachten over “Dronefotograaf in beeld: Ronald Verwijs

 1. Mooie beelden. Ik heb zelf een Mavic Pro gekocht en daar ben ik mee aan het oefenen om in IJsland mee te vliegen (typ in youtube maar eens “youtube drone iceland” en je bent ook verkocht).
  Oefenen is wat lastig omdat ik midden in een no fly zone woon…
  Keep up the good work

 2. j v.d. Pouw Kraan

  echt geweldig mooie foto`s zie ik regelmatig voorbij komen Ronald,
  hele mooie mist,molens…en landschapfoto`s.
  groetjes Joke

 3. Chantal Verhoeks

  Hoi Ronald,
  De na aperij in de fotografie slaat ook behoorlijk door inderdaad. Dat ondervind ik zelf ook..Mooi dat je je op deze manier je kunt onderscheiden. Zolang de rest nog geen drone heeft, anders moet je weer wat anders gaan verzinnen. Succes met unieke foto’s maken. Want dat kan je !

 4. Beste Ronald, ik zou graag de foto van erichem in de gelderlander geplaatst willen hebben,
  Prachtige foto !!!
  Kan ik die bij evt jou bestellen ?
  Hoor graag wat de mogelijkheden zijn !
  Hgrt paul linnebank
  Woonachtig te erichem

 5. Teja van der Lee

  Kan ik de foto van Maurik die vandaag, 4-10-2018, in de Gelderlander stond nabestellen? Dorp prachtig in beeld gebracht.
  Groeten
  Teja van der Lee
  Maurik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *