Dronefotograaf in beeld: Tim Burgmeijer

21 jaar jong is-ie, en bezoekt met zijn drone het liefst ‘speciale plekken’. Tim Burgmeijer uit Sassenheim (zh) fotografeert nu nog met een GoPro aan een DJI Phantom 2, en daar komt binnenkort een Phantom 3 Professional bij. Tim is zo enthousiast over drones dat hij er zelfs zijn stage aan gaat wijden.

Tim met zijn DJI Phantom 2

Tim met zijn DJI Phantom 2

Hoe lang ben je al bezig met dronefotografie? Wat was voor jou de aanleiding om met deze hobby te beginnen?

“Sinds januari dit jaar ben ik begonnen met dronevliegen als hobby. Hiervoor was ik al veel bezig met het filmen van onder andere actiesporten zoals wakeboarden. Dit deed ik altijd met een GoPro en leek me erg leuk om toch eens vanuit een andere hoek te filmen, namelijk vanuit de lucht.

Door het vliegen ben ik erg enthousiast geworden over het fenomeen drones. Begin september ga ik daarom stage lopen bij een bedrijf dat op innovatieve wijze gebruik wil gaan maken van drones. Ik ga onder andere werken aan een Oktokopter XL die watermonsters moet gaan nemen.”

Welke drone/camera gebruik je? Waarom heb je voor deze apparatuur gekozen? Wat zijn de plus- en minpunten?

“Ik vlieg nu met een DJI Phantom 2 met  Zenmuse H3-3D gimbal, GoPro 3+ Black en een fpv-systeem. Eerdaags komt hier de Phantom 3 Professional bij.

Een voordeel van de Phantom 2 is dat ik mijn GoPro er makkelijk onder kan hangen en dat ik de gimbal helemaal naar mijn eigen wensen in kan stellen. Ook kan ik de fpv-range door middel van betere antennes vergroten. Een minpunt is dat je de GoPro niet vanaf de grond kan besturen, bijvoorbeeld om te kiezen tussen video of fotografie.

De voor- en nadelen van de Phantom 3 moet ik nog gaan ondervinden.”

Wat en waar fotografeer je het liefst met je drone?

“Ik bezoek het liefst bijzondere plekken, dus niet zomaar een brug of bos. Er moet iets ‘anders’ zijn aan de plek. Verder fotografeer ik graag een mooie zonsondergang of iets speciaals wat er niet dagelijks is.”

Een park in Sassenheim

Een park in Sassenheim

Welke plek op aarde zou je het liefst een keer fotograferen vanuit de lucht?

“De Grand Canyon; met het blote oog is dit gebied al zo indrukwekkend, het lijkt mij erg mooi om er dan met je drone doorheen te vliegen.”

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere dronefotografen? 

“Let goed op wat je doet. Ga bij elke vlucht je checklist af en kijk of je drone zich normaal gedraagt. Hou je zoveel mogelijk aan de regels om de veiligheid van anderen te waarborgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *