Het Handboek dronefotografie ligt bij de drukker!

Goed nieuws: het boek ‘Focus op fotografie: Dronefotografie’ ligt nu bij de drukker en zal over een paar weken verschijnen! De afgelopen week heb ik de proeven doorgenomen en de laatste correcties aangebracht. Al met al een hele klus, maar ik ben trots op het resultaat en ik hoop dat het boek voor veel mensen nuttig zal blijken te zijn.

Sneak preview Handboek dronefotografie
Een sneak preview van het boek. Naast theorie en tips bevat het boek talloze foto’s.

Het boek telt 168 pagina’s (volledig full color) en gaat 24,95 kosten. De verwachting is dat het boek eind mei/begin juni in de boekhandel ligt en via bol.com te bestellen zal zijn. Tegen die tijd stuur ik nog een bericht. Eventueel kun je als je dat leuk vindt bij mij een gesigneerd exemplaar bestellen.

Definitieve cover Focus op fotografie: Dronefotografie

Het was op het laatste moment nog hectisch, want vorige week kondigde het ministerie van I&M aan dat de regelgeving op de schop gaat en dat er waarschijnlijk een categorie ‘mini drones’ wordt ingevoerd. Dat is goed nieuws: het lijkt erop dat je eind dit jaar ook commercieel in de weer kan met kleine drones zonder dat je hoeft te beschikken over een vergunning/ontheffing. Dit beleidsvoornemen moest natuurlijk nog vermeld worden in het boek, zodat het zo actueel mogelijk van de persen rolt.
Verder kondigden een aantal bekende dronefabrikanten onlangs nieuwe modellen aan, en ook die zijn op de valreep meegenomen in het boek. Over nieuwe drones gesproken… Houd de Facebookpagina van Dronewatch.nl in de gaten, want er komt binnenkort een heel interessante winactie aan…