Nieuw boek ‘Dronevideo’s maken’ nog voor de zomer op de markt

Wiebe de Jager - Dronevideo's maken (2017)Goed nieuws voor dronevliegers die graag meer willen halen uit hun drone als het om het maken van mooie luchtopnamen gaat. Binnenkort verschijnt van mijn hand het boek Dronevideo’s maken, dat je niet alleen wegwijs maakt als het gaat om de aanschaf en eerste keer vliegen met een drone, het boek neemt je ook stap voor stap mee bij het maken van een mooie dronevideo.

Daarbij worden eerst alle mogelijke camera- en vliegbewegingen uitgelegd die je kunt maken met je drone, van eenvoudig opstijgen en voorwaarts vliegen tot zogenaamde fly-overs en fly-by’s. In een ander hoofdstuk leg ik uit hoe je shots plant aan de hand van een script, en daarna krijg je de basisprincipes van het monteren uitgelegd. Ook vertel ik waar je rechtenvrije muziek kunt vinden en lees je alles over de camera-instellingen waar je mee te maken krijgt.

Natuurlijk is er net zoals in het boek Dronefotografie volop ruimte voor praktische tips. Ook is het hoofdstuk over regelgeving bijgewerkt met een passage over de droneregels in België, en ook komt het ROC-light voor beroepspiloten aan bod. Het spreekt voor zich dat in het boek ook de nieuwste drones besproken worden, van Yuneec Breeze tot DJI Mavic Pro en Inspire 2.

Dronevideo’s maken zal nog voor de zomer verschijnen bij uitgeverij Van Duuren Media. Ideale lectuur dus voor als je van plan bent om je drone mee te nemen op vakantie! De verkoopprijs is nog niet bekend. Wil je een seintje krijgen zodra het boek beschikbaar is, laat dan via onderstaande button je naam en emailadres achter.

Houd me op de hoogte!

2 gedachten over “Nieuw boek ‘Dronevideo’s maken’ nog voor de zomer op de markt

  1. Hoi Wiebe

    Ik heb je vorige boek, tweede druk, erg mooi als naslagwerk. Altijd mooi om te lezen. Dit nieuwe boek geeft ook een heldere uitleg over de montage mogelijkheden? Adobe Premiere en ook Final Cut Pro voor Apple komen aan bod? Of is het een herhaling van het eerste boek met een korte uitleg over de video mogelijkheden?

    Hoor graag, hartelijke groet Hans Haagen

    http://www.dronetraffic.nl

    • Hoi Hans, dank voor je bericht. Ja, het nieuwe boek gaat ook uitgebreid in op het monteren. Er is daarnaast veel aandacht voor speciale vlieg- en camerabewegingen, en voor de settings waarmee je te maken krijgt bij het maken van videobeelden. Het is dus echt een nieuw boek! Alleen de delen over de aanschaf van een drone en de vliegtips voor de eerste keer vliegen zijn gelijk gebleven (maar wel uitgebreid met nog meer foto’s en tips).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *