Nieuwe Gear 360 van Samsung stelt je in staat om eenvoudig 360 graden luchtfoto’s te maken

360 graden luchtfotografie is een tak van dronefotografie die momenteel snel aan populariteit wint. Het is immers erg leuk om de kijker in staat te stellen om zelf zijn perspectief te bepalen, alsof je zelf in de drone zit en naar elke gewenste richting kunt kijken. Tot nu toe moest je daarvoor handmatig hele series foto’s maken uit verschillende hoeken en deze nadien aan elkaar stitchen. Met de nieuwe Gear 360 camera van Samsung wordt dit werk uit handen genomen en wordt 360 graden luchtfotografie een stuk eenvoudiger.

Samsung-Gear-360

De Gear 360 is feitelijk een actioncam die aan twee zijden voorzien is van een camera met fisheye lens. Daardoor kan de camera in één keer videobeelden of foto’s maken waarbij de gehele omgeving wordt vastgelegd. Daardoor wordt het maken van 360 graden luchtfoto’s of -video’s kinderspel: je bevestigt de camera onder je drone, vliegt naar de gewenste hoogte en positie, en de camera doet de rest.

De Gear 360 komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt en gaat 419 euro kosten. Je zult nog wel zelf een ophanging moeten verzinnen om de Gear 360 aan je drone te hangen, want daar voorziet Samsung niet in.

Voor het ‘afspelen’ van 360 graden luchtfoto’s heb je nog wel een speciale player nodig. Gelukkig zijn er online allerlei tools en websites te vinden die je in staat stellen om 360 gradenfoto’s te uploaden en te tonen op je website of blog. Hieronder vindt je een paar van dergelijke interactieve foto’s, die gehost worden op de website AirPano.com.

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Courtesy of www.AirPano.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *