Op PixAir kun je eenvoudig dronefoto’s delen met de rest van de wereld

PixAir

Ben je in de weer met dronefotografie, en wil je graag je mooiste foto’s laten zien aan andere mensen? Dan kun je vanaf nu terecht op PixAir, een website die helemaal gewijd is aan luchtfotografie. Op de website kun je eenvoudig een account aanmaken en je mooiste dronefoto’s uploaden.

De website is een initiatief van Wiebe de Jager, schrijver van het boek Dronefotografie en oprichter van Dronewatch. “Ik hoop met deze website te laten zien hoeveel creativiteit er bij mensen loskomt dankzij de opkomst van betaalbare cameradrones. Ook wil ik met PixAir inspelen op de komst van de ROC-Light, een vergunning waarmee het eindelijk mogelijk wordt om betaalde opdrachten aan te nemen als dronefotograaf.”

In de toekomst is het ook de bedoeling dat er fotowedstrijden worden georganiseerd op PixAir. Nu al kunnen luchtfoto’s worden toegevoegd aan thematische collecties. “Het ligt voor de hand om mensen uit te dagen om luchtfoto’s van een specifiek onderwerp te maken en daar een wedstrijdelement aan te verbinden”, aldus De Jager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *