Recensies

Recensie NBD | Biblion

Praktisch handboek over een nieuw fenomeen, namelijk het fotograferen van objecten in de derde dimensie: de lucht in met een camera. De auteur geeft een compleet beeld van alle facetten van het dronevliegen én de technische mogelijkheden van camerakeuzes. Naast een korte inleiding drone(techniek) en uitgebreide aankooptips worden vliegtechnieken behandeld, alsmede de belangrijkste basisbegrippen en instellingen van de digitale fotocamera. Een kort hoofdstuk over foto’s bewerken. Het grootste deel van deze uitgave met veel praktische aanwijzingen en voorbeeldfoto’s is gericht op amateurgebruik, maar er is ook informatie opgenomen voor professionals. Speciaal kort aandacht voor verwijzingen naar de meest actuele wetgeving. Met index.

J. Mink


5-sterren Als je nog twijfelt over het kopen van een drone: koop het boek!

DtJong
40-49 jaar

1 juni 2015

Het boek leest lekker weg. Al een tijdje twijfel ik over het aanschaffen van een drone om zo mijn fotografie hobby een nieuwe impuls te geven. Het staat heel pakkend in het boek: een drone is “gewoon” een statief dat je flink kunt uitschuiven en voila, weg twijfel.

De foto’s in het boek zijn prachtig.

De tips en tricks zijn goed, er wordt realistisch weergegeven waar je op moet letten maar ook waar je van kunt genieten. Wat mij betreft een zeer goede, heldere samenvatting van een heleboel informatie die ook op het web (vaak in het Engels) voorhanden is.

Pluspunten:
Rijk geillustreerd, Inspirerend, Praktisch, Heldere uitleg


5-sterren Het ultieme boek voor iedereen die wil beginnen met dronefotografie

bufischer
50-59 jaar | Schagen

29 mei 2015

Gisteren het boek “Dronefotografie” ontvangen en heb het gisteravond in een stuk doorgelezen!

De hele opzet, de manier van schrijven, het verstrekken van essentiële informatie en het telkens tussendoor gedoseerd overbrengen van de belangrijkste regels en wat “do’s” en “don’ts” in de blauwe kaders…. echt geweldig gedaan! – Ik had de indruk geleidelijk maar heel goed in de wereld van de Dronefotografie te worden ingeleid met werkelijk voldoende, omvattende informatie maar zonder te worden overspoeld van teveel details. –

Ondanks alle vaktermen was het boek lekker te lezen en is alles goed te begrijpen ook door een beginner!

Wat mij ook heel erg verbaasd is het feit, dat het boek echt up-to-date is tot op de dag van vandaag (28 mei 2015)! Zelfs nieuwste items zoals bvb de Phantom-3, 3DR-solo, Parrot Beebop, DJI Inspire1, en ook nieuwe regelgeving per 1 Juli en per 1 Oktober 2015 etc. worden al besproken. – Top!

Ik ben van mening, dat iedereen die een (middel)grote drone wil gaan kopen om dronefoto’s te willen maken dit boek eerst zou MOETEN lezen! – Door de waardevolle tip’s die je hierin vindt heb je het geld voor het boek gauw driedubbel terug door fouten te vermijden en je nieuwe apparatuur (juist niet) te beschadigen (door crashes), en niet te verliezen (fly-away).

Zelf ben ik al meer dan 2 jaar bezig met dronefotografie en weet wat er allemaal bij om de hoek komt kijken. – Had dit boek graag in mijn begintijd gehad, want het had mij zeker een hoop elende, frustratie en geld bespaard!
Een aanrader!

Pluspunten:
Rijk geillustreerd, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg


Prima overzicht voor de beginnende semi-professionele luchtfotograaf

Hobbypiloot.nl

1 juni 2015

Ik liep onlangs tegen een heel leuk boekje aan: “Dronefotografie” van Wiebe de Jager. Anders dan wat de titel doet vermoeden gaat het niet alleen over fotografie, bijna alle aspecten van wat er bij het maken van luchtfoto’s met een drone komt kijken wordt met een heleboel hele mooie plaatjes uitgelegd.

Het 153 pagina’s tellende boekje is perfect voor iedere beginnende semiprofessionele lucht foto/videograaf. De grote professionele drones en hun camera’s komen -net als de slimmere beeld bewerkingen en geavanceerdere camera instellingen- echter niet echt aan bod. Vind ik ook niet vreemd, da’s immers een verhaal dat je niet even in een paar pagina’s uiteenzet.

Wiebe raakt alle onderwerpen aan de oppervlakte aan zodat je in korte tijd een goed beeld krijgt van waar je aan begint. Degene die daarna echt de diepte in wil, zal -per onderwerp- aanvullende boekjes moeten kopen of op het internet op zoek moeten gaan naar aanvullende informatie.

Het is goed gelukt om het drone verhaal logisch van begin tot eind op te bouwen. Het boekje is niet langdradig en leest lekker vlot weg. Als je begint met lezen hoef je nog niets te weten van drones. Als je het boek uit hebt, weet je geheid meer dan de gemiddelde (hobby) drone piloot. Je zal niet meteen voor de World Press Photo op kunnen, de beginnersfouten hoef je -na het lezen van dit boekje- niet hoeven te maken.

Ik zou iedere drone leverancier dan ook adviseren om dit boekje mee te leveren met een nieuwe drone. is ook een leuk cadeautje om aan iemand te geven die net een drone heeft (of wil gaan kopen). Voor de prijs hoef je het niet te laten….


4-sterren Must-read voor alle beginnende dronefotografen

Janws

2 juni 2015

Praktisch opgezet boek met heel veel foto’s.
Alleen als kijkboek is het al een genot om door te bladeren. Verder komt alles aan bod wat er in zou moeten staan.
Zoals de aanschaf van een drone, voorbereiding, allerlei instellingen tot foto’s bewerken aan toe.

De opmaak van het boek is vrij eenvoudig, maar daardoor wel overzichtelijk.

Pluspunten:
Rijk geillustreerd, Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg
Minpunten:
goedkope uitstraling (dun papier en dunne kaft), eenvoudige opmaak


EOSzine

Het boek Drone-fotografie van Wiebe de Jager zorgt dankzij zijn logische structuur, heldere informatie en insprerend beeld, dat elke drone-liefhebber goed van start kan gaan om zijn fotografie letterlijk naar grote hoogte te brengen. Wat ons betreft een aanrader.


Het boek ziet er zeer verzorgd uit en leest gemakkelijk

Ruud Rozendaal

15 juni 2015

Aan de hobby van het vliegen met modelvliegtuigen is vrij recent een nieuwe loot toegevoegd namelijk het op afstand besturen van kleine drones (onbemande vliegtuigjes) met daaraan eventueel gemonteerd een camera. Een en ander is mogelijk geworden door de ontwikkeling van multirotors, kleine helikopters met meerdere hefschroeven en die gebruik maken van de meest moderne miniatuur ict-technieken.

Het kon dan ook niet uitblijven dat over deze uitzonderlijke hobby een boek op de markt zou komen. Auteur Wiebe de Jager is de uitdaging aangegaan en hij heeft een boekwerk geschreven waaraan nauwelijks iets is te verbeteren.
Het boek meet staand 19 bij 24 cm, omvat 153 bladzijden en is uitgevoerd in volledige kleurendruk op zwaar milieuvriendelijk papier. De lay-out en de keuze van de lettertypes zijn perfect. Daarbij heeft De Jager het niet gelaten. Zijn stijl van schrijven is zeer lezersvriendelijk en staat didactisch gezien op een hoog niveau. Hij zet in zijn boek het werken met de toy for the boys stap voor stap uiteen.

Een greep uit de inhoud: de drone en zijn onderdelen, drones onderverdeeld in verschillende prijsklassen, een introductie in de digitale fotografie en praktische tips bij het gebruik van drones en het fotograferen ermee. Daarnaast volgen adviezen voor de professioneel werkende dronefotograaf en informatie over de huidige en komende wet- en regelgeving voor het gebruik van drones.
Naast de tekstdelen is er een groot aantal kleurenopnamen in het boek opgenomen van landschappen en stadsgezichten (122 stuks waarvan 5 op dubbelpagina), gemaakt door vooraanstaande dronefotografen.

Voor ieder die meer wil weten over deze spectaculaire hobby en eventueel zelf een drone wil aanschaffen, is het lezen van dit boek een must.
Het boek dient gezien te worden als een fotoboek met een omvangrijke inleiding in de dronefotografie. Het is geen handboek dat zeer diep ingaat op specifieke onderwerpen. Buiten dat wordt het gebruik van drones voor het kunnen maken van video-opnamen niet behandeld.


5-sterren Volledig, begrijpelijk, inspirerend!

DJIPilot
40-49 jaar

23 juni 2015

Een zeer goed en prettig leesbaar boek. Boek geeft een compleet beeld van alles wat er bij komt kijken en is up to date. De meest relevante en betrouwbare drones (UAV’s of UAS voor de pro’s) worden behandeld. Prachtig geïllustreerd. Zeer geschikt voor beginnende of nog twijfelende drone-fotograaf, maar ook inspirerend voor de gevorderde piloot.

Ik heb het met plezier gelezen en ga nu nog eens op mijn gemak alle foto’s in het boek na.

Pluspunten:
Rijk geillustreerd, Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg


5-sterren Volop inspiratie

paulwp

13 augustus 2015

Een heel uitgebreid naslagwerk, boordevol praktische tips over alle aspecten van dronefotografie. Voor zowel aanstaande kopers als voor beginners én gevorderden. Een mooi uitgevoerd boek met veel fraaie en inspirerende foto’s.

Pluspunten:
Heldere uitleg, Inspirerend, Praktisch, Rijk geillustreerd, Volledig, actueel


Pf Magazine

28 augustus 2015

Dronefotografie van Wiebe de Jager bevat een hoop informatie voor wie wil beginnen met vliegen met drones. De Jager is een enthousiaste amateur drone-piloot en schrijft onder andere voor dronewatch.nl over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaart. Het boek behandelt vrijwel alles wat voor de aanschaf en het vliegen met drones van belang is. Van de verschillende types tot de besturing, de wetgeving en het fotograferen met drones. Het grootste deel van het boek, zo’n 80 van de 140 pagina’s, is gewijd aan de fotografie.”


Drones!!!!!!!!!!

FlorisJan73
40-49 jaar | Zuidland

2 september 2015

Duidelijk en up-to-date boek voor de beginnende en de ervaren dronepiloot. Vooral prettig dat de moeilijke materie in begrijpbare taal wordt gebracht. Ook wordt er stil gestaan bij de veiligheid en wetgeving van drones. Inclusief werkelijk adembenemende foto’s en handige tips. Hopelijk komt er nog een tweede deel over filmen met drones.

Pluspunten:
Heldere uitleg, Inspirerend, Praktisch, Rijk geillustreerd

Minpunten:
Filmen met drones wordt niet behandeld


Echt veelomvattend

Iris van Liempt – photofacts

18 maart 2016

“Ik vind een aantal dingen aan het boek heel mooi. Zo vind ik het erg voor het boek spreken dat je zonder enige voorkennis met behulp van dit boek kunt beginnen met dronefotografie. Het boek is echt veelomvattend, ik kan zo niets bedenken wat ik qua informatie nu nog mis.

Ik wil daarbij meteen mijn complimenten naar de auteur uitspreken, die mij door makkelijk leesbare stukken tekst, heldere opbouw en mooie vormgeving, geïnteresseerd heeft gekregen in dronefotografie. Dat had ik van tevoren niet verwacht.

Wat ik verder heel goed vind is dat je bewust wordt gemaakt van alle zaken waar je op moet letten. Zo staat er in de bijlage een stuk Nederlandse regelgeving omtrent het vliegen met drones en staat er ook een voorbeeld ‘pre-flight checklist’ in de bijlagen. Zoiets biedt een fijne houvast voor als je net begint met drones.

Al met al krijg je overal tips voor. Tijdens het lezen had ik echt het idee dat ik bij de hand werd genomen in het bekend worden met en uitoefenen van dronefotografie. En dat typeert voor mij een goed beginnersboek.”


Reden voor een nieuwe passie

Paul Kruijssen – P Projects

20 maart 2017

“Het boek ‘Dronefotografie’ bleek geweldig overzichtelijk ingedeeld, de hoofdstukken volgen logisch op elkaar, jou wegwijs makend in de bijzondere ‘drone-wereld’.

Van uitleg, ‘wat is wat’ tot aanschaf, rekening houdend met verschillende prijsklassen. De voorbereiding voor het vliegen en het vliegen zelf komen natuurlijk aan bod evenals de basisbegrippen en instellingen van de camera. Wat nu zo aardig is, is dat alles voor een beginner te snappen is maar heeft een bepaald hoofdstuk voor jou weinig geheimen meer dan blijkt het toch een goede reminder/opfrisser en ga je er gewoon wat sneller doorheen.”